VEGEBURGERI DIN LINTE



INGREDIENTE:
- 1/3 cana linte
- o cana de apa
- 1/2 cana ceapa taiata marunt
- 1/3 cana ardei rosu taiat marunt
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate sau bulion
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- sare
- ulei de masline


PREPARARE:
Se pune intr-o oala lintea si  cana de apa  si se fierbe la foc mic 20-25 min. Se adauga ceapa, usturoiul , ardeiul tocate marunt si sare .Daca mai este nevoie , se adaua putina apa si se mai fierb  inca 10 min. Se da cratita jos de pe foc si se adauga pasta de tomate si fulgii de ovaz . Amestecam bine compozitia si o lasam  sa se raceasca pentru a se umfla bine fulgii de ovaz . Cand s-a racit compozitia , dam forma burgerilor cu mainile umede .  Ii asezam intr-o tava unsa cu foarte putin ulei de masline. Dam tava la cuptorul incins si coacem aproximativ  20 min. pe o parte si apoi le intoarcem cu grija ( pt a nu se sfarama ) si pe cealalta parte pentru inca 20 min. Servim alaturi de salate sau in sandwich .



    VA  DORESC:  POFTA  BUNA !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMBINAREA CORECTA A ALIMENTELOR

NECTAR DE MACESE RAW

LAPTE DE NUCI ROMANESTI